خطر برق گرفتگی در هنگام نظافت
نوشته شده توسط : امیری

در هر مکانی که نیاز به نظافت دارد، چه در نظافت منزل، چه در نظافت راه پله و یا محل کار، پریز و کلید های برقی وجود دارند که هم مفید و ضروری می باشند و هم در صورت خیس شدن و ایجاد ارتباط برق با بدن انسان بسیار خطرناک می باشند.

 

ره پاکان

 

ایمنی نظافت ( برق گرفتگی )

در هر مکانی که نیاز به نظافت دارد، چه در نظافت منزل، چه در نظافت راه پله و یا محل کار، پریز و کلید های برقیوجود دارند که هم مفید و ضروری می باشند و هم در صورت خیس شدن و ایجاد ارتباط برق با بدن انسان بسیار خطرناک می باشند.

برق گرفتگی چیست؟

برق گرفتگی یا فره‌گرفتگی، گذشتن جریان الکتریکی از تن آدم است که باعث دریافت درد یا آسیب دیدگی در تن می گردد اگر خوش بخت باشید، گستره برق گرفتگی به دریافت خارش یا لرزش بسنده می نماید ولی اگر برق گرفتگی با خطوط فشار قوی باشد، خطرش بسیار جدی و در بیشتر مواقع خطرش مرگ می باشد.

برق گرفتگی در نظافت

فرض کنید همسر شما در حال شستشوی دیوار آشپزخانه است که ناگهان مقداری آب به داخل یکی از پریزها نفوذ و همسرتان دچار برق گرفتگی می شود. رنگ او پریده و بسیار وحشت زده است.

در این زمان چه می کنید؟

بسیاری از افراد هنگام نظافت و شستشوی آشپزخانه یا نصب لوستر دچار برق گرفتگی می شوند. در این زمان، بهترین اقدام آن است که بلافاصله برق را از کنتور قطع کنید.

اگر هم به کنتور دسترسی ندارید، سعی کنید به مصدوم نزدیک شوید و او را با اشیای خشک و ابزار نارسایی چون چوب یا پلاستیک از منبع برق جدا کنید. اگر هنگام نزدیک شدن به مصدوم احساس مور مور شدن و قلقلک در پاها کردید، بلافاصله بایستید.

این حس به شما علامت می دهد که شما روی زمین پر الکتریسیته هستید و جریان برق از یک پای شما وارد شده و از پای دیگر خارج می شود. در این زمان آرامش خود را حفظ کنید و فوری یک پای خود را از روی زمین بلند کرده، بچرخید و برگردید تا از این محیط خارج شوید.

آیا میدانید؟

برق گرفتگی وقتی اتفاق می افتد که برق مسیر رفت و برگشت داشته باشد. در این مواقع فرد یا باید روی یک پا بایستد یا ۲ پا را کامل به هم چسبانده تا در صورت ورود برق راهی برای خروج آن نباشد و خطر به حداقل رسد.

خطرناک ترین حالت برق گرفتگی زمانی است که جریان برق از یک دست وارد و از دست دیگر خارج شود. در این هنگام جریان برق از قلب و ریه گذشته و می تواند باعث از کار افتادن این اعضا و در نهایت منجر به مرگ شود.

درصورت برق گرفتگی چه باید کرد؟

۱ ـ با توجه به موارد ایمنی ذکر شده، مصدوم را از جریان برق جدا کنید.

 

ره پاکان

 

۲ ـ تعداد تنفس و نبض مصدوم را شمارش کنید و اگر نفس نداشت به او تنفس مصنوعی دهید و بلافاصله با ۱۱۵ تماس بگیرید.

۳ ـ امکان دارد مصدوم با علائمی چون رنگ پریدگی، سرگیجه، رخوت، کاهش تعداد تنفس و ضربان قلب، دچار شوک شود. بنابراین فوری او را به پشت بخوابانید و پاهای او را ۲۰ سانتی متر (یک وجب) بالاتر از سطح بدنش قرار دهید و او را با یک پتو بپوشانید تا اتلاف گرمای بدن به حداقل رسد.

۴ ـ گاهی برق گرفتگی با سوختگی همراه است. اگر سوختگی سطحی بود، موضع را با آب خنک شستشو داده و پانسمان کنید، اما اگر سوختگی عمیق بود، مصدوم را بلافاصله به مراکز درمانی برسانید.

آیا میدانید؟

خطر برق گرفتگی در بدن مرطوب یک میلیون بار بیشتر از بدن خشک است. اگر با برق سرو کار دارید، دمپایی یا کفش هایی با عایق خشک بپوشید و سعی کنید هیچ قسمتی از بدن تان به طور مستقیم با زمین در تماس نباشد. با دست مرطوب و خیس به کلید، پریز و وسایل برقی دست نزنید و هنگام نظافت مراقب باشید تا آب به تجهیزات برقــی و کنتـــــور پاشیــده نشود.

توصیه متخصصین نظافت

اگر در هنگام نظافت، با کمی حوصله و دقت و بدون عجله و سهل انگاری کار نمائید، احتمال خطر در نظافت را به درصدی در حدود زیر صفر می رسانید.

هیچ وقت فکر آنکه حادثه فقط برای دیگران ممکن است اتفاق بی افتد را نکنید و همیشه خطر را در کمین خود ببینید تا بتوانید از وقوع آن پیشگیری نمائید.

آرامش شما آرزوی شرکت خدماتی ره پاکان  می باشد.

 

ره پاکان





:: برچسب‌ها: نظافت منزل , نظافت راه پله , شرکت خدماتی , شرکت نظافتی , نظافت منزل شمال تهران ,
:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 مهر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: